Sommige mensen kunnen niet wachten wanneer hun auto eindelijk naar de sloop kan en andere mensen stellen het zo lang mogelijk uit. Het heeft er maar net mee te maken wat voor band je met je auto hebt. Er zit vaak meer emotionele waarde aan je eerste auto dan aan de auto’s die volgen. Je allereerste auto is toch ook echt je allereerste auto. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk zijn eerste auto nog wel, of het nou een hele dure bak was of zo goedkoop mogelijk, niemand vond het leuk toen zijn of haar eerste auto een echte sloopauto werd.

 

Wanneer is je auto klaar voor de sloop?

Hoe weet je nou precies wanneer jouw auto klaar is voor de sloop? Het liefst geef je je auto natuurlijk nog jaren, maar soms is het toch echt tijd om afscheid te nemen. Denk bijvoorbeeld wanneer een onderdeel kapot is en deze moet vervangen worden, stel dat het vervangen onderdeel duurder is dan de auto in totaal, dan is die klaar voor de sloop. Maar ook wanneer de auto heel veel kilometers op de teller heeft en je krijgt hem daarna niet meer doorverkocht, dan is die ook echt klaar voor de sloop.

Naar de sloop is niet negatief

Je auto naar de sloop brengen klinkt natuurlijk negatief, maar je houdt er ook iets positiefs aan over. Wist je dat je ook geld krijgt voor een auto die je gaat slopen. De onderdelen worden namelijk weer gebruikt voor andere auto’s of andere apparaten. Ze worden als het ware gerecycled en er worden weer nieuwe producten van gemaakt. Zo hou je er niet helemaal een slecht gevoel aan over wanneer je je allereerste autootje naar de sloop brengt. Uiteindelijk is er een tijd van komen en gaan en rijd je daarna weer fijn rond in een nieuwe auto, met je allereerste auto voor altijd in je achterhoofd.

Categorieën: Auto kopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *