Coronavirus legt de autoverkoop van China lam.

De autoverkoop in China is in januari ten opzichte van vorig jaar met 22 procent gezakt naar 1,7 miljoen voertuigen. Dat laat de China Passenger Car Association (PCA) weten aan het Amerikaanse persbureau Bloomberg. PCA voorspelt voor februari een daling van 30 procent.  

Business, Grafiek, Statistieken, Groei, Daling, Winst

“Dit was de ergste januari ooit op het gebied van autoretail”, vertelt PCA-voorzitter Cui Dongshu aan Bloomberg. PCA verwacht dat de autoverkoop over heel 2020 met 5 procent daalt. 

De verkoop van elektrische voertuigen wordt het hardst geraakt volgens China Association of Automobile Manufacturers (CAAM). De verkoop van elektrische voertuigen is met 54 procent gedaald in januari. Tesla heeft hierdoor een verhoging van verkoop.

Coronavirus heeft ervoor gezorgt dat de Chinezen de autofabrieken hebben stilgelegd.

Categorieën: Auto kopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *