6 tips voor als je je autosleutels kwijt bent

U heeft het vast wel eens meegemaakt: u gaat de deur uit, u voelt in uw jaszakken en het zweet begint u al uit te breken. Want waar u ook voelt en zoekt: uw autosleutels zijn verdwenen. Het komt regelmatig voor dat we onze autosleutels kwijtraken. Geen paniek want in dit blog leest u 6 tips voor als u uw autosleutels kwijt bent.

Gebruik de reservesleutel

De meeste auto’s komen standaard met een reservesleutel erbij, grote kans dus dat u er ook een heeft. Zorg ervoor dat uw autosleutel op een vaste plek ligt zodat u deze nooit kwijt kunt raken. U kunt ook iemand die u vertrouwt aanwijzen om een reservesleutel standaard in bezit te hebben voor dit soort gevallen.

Pak een boor en een schroevendraaier erbij

Met een boor boort u eenvoudig door de sleutelcilinder heen. Zodoende maakt u de aanwezige slotpennetjes kapot. U kunt vervolgens uw auto eenvoudig starten met de schroevendraaier. Belangrijk om te weten is dat dit een tijdelijke oplossing is waarna er waarschijnlijk enige herstelwerkzaamheden uitgevoerd dienen te worden.

Bel een slotenmaker

Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u natuurlijk altijd een goede slotenmaker bellen. Het voordeel van een slotenmaker is dat deze vaak goedkoop is, snel bij u ter plaatse is en vaak schadevrij u van uw problemen af kan helpen.

Startkabels

Heeft u startkabels in uw auto liggen? Dat is mooi! Open in dat geval de motorkap en zoek op de accu een spoel met een rode spoeldraad. Zet één klem op de spoeldraad en sluit vervolgens de startersspoel aan op de pluspool. U zou nu in staat moeten zijn uw auto te starten met startkabels.

Bel uw autodealer

Voor veel autodealers is service van de zaak, ook na een aankoop, een belangrijke pijler. Veel autodealers zullen dus een verplichting voelen om u te helpen met uw verloren autosleutel. Uw dealer zal waarschijnlijk gewoon een monteur langs sturen die met speciale apparatuur uw auto open maakt.

Bel een slotenmaker

Soms zijn alle genoemde methoden niet toereikend. In dat geval kunt u altijd nog een goede slotenmaker bellen. Woont u bijvoorbeeld in Groningen en bent u daar uw autosleutels kwijt geraakt? Ga daar dan voor een goede slotenmaker die snel ter plaatse kan zijn bij u. Een laatste tip: ben dan meteen zo slim om te kiezen voor een autosleutel laten bijmaken in Groningen.

Wilt u meer tips over alles wat met auto’s te maken heeft? Hou dan vooral ons blog in de gaten.

Categorieën: Auto kopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *