Extra kosten bij aanschaf elektrische auto

Steeds meer mensen kopen een elektrische auto. Ze zijn niet goedkoop in de aanschaf en dat doet een beetje pijn op de korte termijn. Maar op de lange termijn doet u er uw portemonnee wel een groot plezier mee. En dan hebben we nog niet gehad over de milieuvoordelen. Ook moeder aarde zal u dankbaar zijn! Maar bij een elektrische auto hoort ook een laadpaal voor de deur. Wat kost nu eigenlijk een laadpaal? U leest er in dit blog meer over.

Kosten laadpaal op een rij

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Anno 2020 rijden in Nederland ruim 150.000 elektrische auto’s rond die kunnen ‘tanken’ aan plusminus 42.000 publieke laadpalen. Maar een laadpaal voor de deur is natuurlijk ook wel erg handig. De prijs van een laadpaal kan erg variëren. Er zijn laadpalen verkrijgbaar tussen 500 en 1.200 euro, afhankelijk van het vermogen dat hij levert.

Kosten van de installatie

Naast de kosten van de aanschaf van de laadpaal zijn er ook kosten voor de installatie van de paal. Die zijn afhankelijk van het werk dat in de meterkast moet worden uitgevoerd en de afstand tussen de meterkast en de laadpaal. Deze afstand bepaalt hoeveel graafwerk de installateur moet uitvoeren, en hoe lang de kabels moeten zijn. De prijs voor installatie liggen gemiddeld tussen 300 en 2.000 euro.

Periodieke kosten

U kunt ook kiezen voor een laadpaal abonnement. Daarvoor betaalt u een maandelijks bedrag. De kosten daarvoor zijn gemiddeld lager dan €10,- per maand. Uw energierekening gaat er wel van omhoog. Maar nooit meer benzine of diesel hoeven tanken scheelt een hoop geld.

Thuis laden voordeliger dan in het openbaar

Met een eigen laadpaal betaalt u het tarief van uw energieleverancier. Dat ligt rond de 21 en 35 cent per kWh. Bij openbaar laden betaalt u plusminus 30 tot 59 cent per kWh. Thuis opladen is dus voordeliger dan opladen bij een openbare laadpaal! Weet u al waarvoor u kiest?

Goede tips?

Heeft u ook goede tips voor onze website? Laat het ons weten via het contactformulier op de website. Wij zien uw bericht graag verschijnen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *