Volkswagen alweer meest verkocht automerk in EU

Vorig jaar was Volkswagen ook het meest verkochte automerk. In totaal reden er 1,6 miljoen nieuwe Volkswagens in de EU de showroom uit. Dat is wel minder dan vorig jaar. Renault met 1,1 miljoen auto’s en Ford met 1 miljoen personenwagens en deze 3 merken maken de top 3 compleet.

Groei, Vooruitgang, Grafiek, Diagram, Analist

De grootste producent is de automaker van Volkswagen Group. Die bestaat ook uit Audi, Skoda, Seat en Porsche. In totaal verkocht het Duits bedrijf bijna 3,6 miljoen auto’s in de EU, waarmee ze 24% van het markt in handen hebben.

De tweede grootste producent is PSA Group, met daarin Peugeot , Citroën, DS en sinds kort Opel met 12% van de markt. De derde grootste producent is Renault, dat ook Dacia’s en Lada’s maakt. Zij hebben 11% van de markt.

Categorieën: Auto kopen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *