Laadstations voor elektrische auto’s

Overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? Dan is het wel zo handig om ook een punt te hebben waar u uw voertuig weer kunt opladen. Op dit gebied zijn er heel veel verschillende mogelijkheden en het worden er waarschijnlijk alleen maar meer in de toekomst. Daarom zetten wij de verschillende soorten laadstations voor u op een rij. Lees dus snel verder!

Verschillende laadstations

De meeste mensen met een elektrische auto laten een laadpaal thuis installeren. Zo kunt u altijd uw elektrische auto opladen op uw eigen terrein. Dit is ideaal! Daarnaast zijn er ook veel openbare laadpalen en openbare snelladers die u kunt gebruiken. Hier heeft u wel de laadpas voor nodig. Met een snellaadpaal is uw auto binnen 20 minuten weer opgeladen. Bedrijven hebben tegenwoordig steeds vaker een laadplein, waar meerdere auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden.

Laadstation op eigen terrein

Wilt u een laadstation bij u thuis laten installeren? Dan moet u ook nog een aantal keuzes maken, zoals:

  • Een gewone of een ‘slimme’ laadpaal?
  • Groene stroom of niet?
  • Een paal of laadstation aan de muur?

Wat kost een laadstation voor thuis?

De kosten van een laadpaal voor thuis zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Het merk van de laadpaal
  • Het model
  • Waar de laadpaal gemonteerd moet worden
  • Of u kiest voor een wallbox of een paal
  • Of u kiest voor zelf installeren of uitbesteden

Wij raden aan om de laadpaal altijd te laten installeren door een expert. Zo weet u zeker dat het aansluiten van het laadstation goed gebeurt. Bovendien bieden veel bedrijven bij de installatie een onderhoudsservice. Op korte termijn bent u dus misschien wat duurder uit, maar op de lange termijn zult u op de reparatie- en onderhoudskosten kunnen besparen!

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *