Laadpalen en klimaatdoelen

Het doel is om in 2030 zo’n 1,8 miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben om de klimaatdoelen te behalen. Dit betekent dat er steeds meer en meer elektrische auto’s voor uw bedrijf gaan parkeren. Het is dan een verstandig plan om als bedrijf in genoeg laadpalen te investeren, want elektrische auto’s zijn de toekomst. Maar hoe werkt investeren in een laadpaal en wat haalt uw bedrijf hier uit? Lees dit blog snel verder om hier meer over te weten te komen.

Investeren in een laadpaal voor een goed imago

Waarom zou u als bedrijf investeren in een laadpaal? U wilt als bedrijf een goed imago hebben. Een elektrische paal voor uw deuren betekent dat u nadenkt over het milieu. En dat uw bedrijf het belangrijk vindt dat mensen rijden in auto’s die geen uitstoot genereren. U verkrijgt hierdoor vanzelf waardering van zowel uw werknemers als uw klanten. Duurzaamheid wordt dan ook steeds belangrijker en u kunt als bedrijf niet achter lopen. Uw concurrenten hebben misschien al geïnvesteerd in een laadpaal, dan is het aan u om nog meer laadpalen te laten plaatsen. Dit verklaart dan ook waarom steeds meer en meer laadpalen zijn te zien bij bedrijven.

Laadpalen als verplichting

U kijkt als bedrijf verder dan alleen de winst en dat is hartstikke mooi! Maar wist u dat u zich ook moet houden aan de regelgevingen? In 2020 was het namelijk al verplicht om minimaal 10% van uw parkeerplekken met een laadpaal te voorzien. Dat betekent dat u bij elke 20 parkeervakken in ieder geval 2 laadpalen verplicht moet hebben staan. Bent u al langer als bedrijf in uw pand actief, dan hoeft u zich nog niet hieraan te houden. Deze regel geldt voor nu nog alleen voor nieuwe of gerenoveerde gebouwen. Pas vanaf 2025 zal deze regel ook voor bestaande panden gelden. Maar u kunt het als bedrijf altijd overwegen om uw imago te verbeteren. Heeft u als bedrijf al ervaringen over laadpalen en wilt u hier graag iets over kwijt, laat het ons weten!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *