Geen schadevrije jaren voor leaserijders

Leaserijders die altijd netjes rijden, geen schade veroorzaken en nooit bij de verzekeraar hoeven aan te kloppen, wordt goed beloond met korting dat oploopt tot tientjes per maand.

Maar… Leaserijders of auto van de zaken bouwen helemaal geen schadevrije jaren terwijl ze netjes rijden. Dus wie na jarenlang leasen een auto koopt, betaalt het volledig bedrag. Dit vinden leaserijders niet eerlijk, want leaserijders betalen wel het bedrag van de verzekering aan de leasemaatschappij.

white Honda SUV on gray floor

Een leasemaatschappij staat geschreven bij de verzekering en jij betaald te prijs waarbij de verzekering bij is inbegrepen. Maar de verzekering weet niet wie de leaseauto gebruikt en de meeste leasemaatschappijen geven dat niet aan bij de Roy-Data. Daarom bouw je geen schadevrije jaren op.

De Roy-Data is een database waarin iedereen instaat die verzekerd is en hoeveel schadevrije jaar de persoon heeft. Dit is heel handig voor als je overstapt naar een andere verzekeringsmaatschappij, want die kan zien hoeveel schadevrije jaren hebt.

Volgens de consumentenbond weigeren veel leasemaatschappijen zich aan te sluiten bij de Roy-Data, omdat hen dat geld kost.

Categorie├źn: Autoverzekering

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *