Voor dezelfde autoreparatie kan er een prijsverschil per garage zijn

Dat blijkt uit een rondgang van ANWB-blad de Kampioen bij meer dan vijfhonderd garages, waar de prijzen van verschillende veelvoorkomende reparaties werden opgevraagd.

Automonteur, Schijfrem, Revisie, Monteren, Montage

Voor het vervangen van de koppeling is er een prijsverschil tussen 1290 en 385 euro. De gemiddelde prijs voor het vervangen van de koppeling is 743 euro.

Voor het vervangen van de remmen is het gemiddelde prijs 390 euro. Het laagste prijs is 240 euro en het hoogste prijs is 485 euro. Voor de reparatie van de bandenset- en wissel is het gemiddelde prijs 764 euro. De goedkoopste is 624 euro en de hoogste 992 euro.

Per provincie zijn er grote verschillen te zien. Ter vergelijking zijn per provincie de gemiddelde prijzen van alle onderzochte reparaties bij elkaar opgeteld. Zeeland is het goedkoopste provincie met 2095 euro. Zuid-Holland is het duurste, met 2617 euro. Zo zie je dat reparatie in grote steden duurder zijn, dus de advies van Peeters carkitshop is om ook buiten de stadsgrenzen te kijken.

Categorieën: Autoreparatie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *