Nogsteeds fraude met APK

Vele autobezitters weten niet wat de onderdelen van hun auto kost. Hierdoor kun je voor honderden euro’s in de maling genomen worden. Dit komt vaker voor daarom is er een onderzoek gedaan bij verschillende garages en die kwamen niet allemaal goed uit de bus.

De consumentenbond publiceerde de resultaten en het blijkt dat bij meerdere garages nog steeds trucs worden gebruikt om de rekening van de APK te verhogen.

Fraude, Anonieme, Hacker, Bedrog, Clipart, Sticker

Garages proberen ervoor te regelen dat RWD hun niet goed gaat controleren. In de meeste gevallen belt de medewerker van de garage de autobezitter op om toestemming te vragen voor een dure reparatie. De auto is dan nog niet afgemeld bij de RDW. Garages zetten mankementen pas op het keuringsrapport nadat de klant akkoord is en de reparatie is uitgevoerd. Pas dan wordt de auto afgemeld bij de RDW. 

Als gevolg kan de RDW niet controleren of de reparatie noodzakelijk was.

Categorieën: APK keuring

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *